Werkwijze Swedish House Invest

Een duurzame, kwalitatieve aanpak die investeerders kan bekoren.

Swedish House Invest selecteert structureel kwalitatieve en vrijstaande woningen in de regio Varmland (driehoek Karlstad - Kristinehamn - Hagfors) en dit telkens in de nabijheid een economisch centrum zoals haar hoofdstad Karlstad (65.000 inwoners). 
Värmland is één van de mooiste streken van Zweden en wordt gekenmerkt door haar vele meren en bossen.
De typische Zweedse woningen bestaande uit 2, 3 tot 4 slaapkamers staan op een stuk grond van 500 à 1.500 vierkante meter, hebben een betonnen fundering en zijn opgetrokken in een typische houtstructuur.
De woonoppervlakte bedraagt 80 tot 150 vierkante meter, exclusief garage en bergruimte.

Elke woning ondergaat een grondige inspectie door een Zweeds onafhankelijk expert (Besichtigungsmann) dewelke een deskundig verslag opmaakt.
De woning wordt gecontroleerd op zijn algemene hoedanigheid en de bevindingen worden opgelijst in het verslag.
Bijkomend wordt de elektrische installatie van de woning nagekeken door een elektricien en voorzien van een bijhorend inspectierapport. De leidingen en afvoeren in en rond de woning ondergaan eveneens een controle.
Indien er aanpassingen moeten gebeuren om te voldoen aan de huidige normering, worden deze steeds uitgevoerd voor de verkoop aan de investeerder.
Elke woning wordt - zonder uitzondering - voorzien van een nieuwe keuken met bijhorende toestellen, nieuwe vloerbekleding (laminaat of gelijkwaardig), nieuwe ramen en ondergaat volledige schilderwerken.
Tot slot wordt het technisch verslag mee afgeleverd bij aankoop door de investeerder.

De investeerder koopt vastgoed in volle eigendom ten persoonlijke titel. De aankoop geschiedt gelijkaardig als in België of Nederland doch zijn er een aantal praktische verschillen.
De investeerder tekent initieel een ‘koopbrief’ (cfr .verkoopovereenkomst). Na het betalen van een voorschot van 10% bij ondertekening volgt na twee maanden de definitieve koopbrief (cfr.akte) in aanwezigheid van twee getuigen. Bij volstorting van het saldo is de verkoop voltooid en tegenstelbaar aan derden. De registratierechten in Zweden bedragen ongeveer 1,5% (afhankelijk van de aankoopprijs) waarvoor onze financieel adviseur voor elke aankoop een volledig afzonderlijke berekening maakt.

De prijsvork van de woningen ligt tussen de 95.000€ en 115.000€ exclusief alle kosten, taksen en verkooplasten.

Zweden is één van de welvarendste landen ter wereld maar tevens een land waar huren goed ingeburgerd is. Dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van de huurmarkt.
De screening en selectie van de huurder(s) gebeurt door een ervaren Nederlandstalige rentmeester. Elke woning die wordt verkocht is dus verhuurd vanaf dag één. De opbrengst schommelt tussen de 7.000 € en 8.500 € per jaar.
In ruil voor een percentage van de huur beheert de rentmeester uw belegging; hij staat in voor de opvolging van de betalingen en is het eerste aanspreekpunt van de huurder.
Hij doet het dagelijks beheer (administratie – verzekeringen – gemeentebelasting) en coödineert het onderhoud of kleine klusjes. De rentmeester fungeert als buffer tussen eigenaar en huurder.
Herstellingen ten laste van de eigenaar kunnen steeds optreden maar worden tot een absoluut minimum beperkt door renovatie bij aanvang en een professionele opvolging van de huurder door de rentmeester. 

Swedish House Invest AB

Contact Info

Hornkullsvägen 5

680 90 Nykroppa, Zweden

info@swedishhouseinvest.eu

+46 72 546 27 85

Swedish House Invest op het net

Volg ons via volgende social networks: